Hej på er som hittat hit.

Mitt namn är Anna och jag vill med denna sida dela med mig av det jag är intresserad av och som fyller mitt liv.…och det är mycket, ett riktigt potpurri av ämnen mellan himmel och jord. Sidan har funnits ett tag men jag har inte riktigt kommit igång och inte heller presenterat varken mig eller min sida men här kommer det. Som sagt, mitt namn är Anna. Jag är inte purung men heller inte lastgammal min familj består av barn, barnbarn, syskon och syskonbarn vilka jag älskar. Jag är till största delen född och uppvuxen i Sörmland och Uppland med vissa utflykter till norra delarna av landet under en del sommarlov, viss skolgång med mera. 

Ett av de ämnen som fascinerar mig är historia. Dess forntida sägner och berättelser vilka är ursprunget till det liv vi nu lever. Tråkigt bara att vi idag saknar mångfalden av dessa färgstarka personer, väsen och varelser eller gör vi det? 

Historiska sägner, berättelser, myter, mystik och magi kommer till största del samlas under kategorin Vikinga Saga och naturligt nog, med tanke på min bakgrund, är ämnet fokuserat på norden även om hela världens historia och magiska spörsmål fascinerar mig. Så.. om du är nyfiken, välkommen att titta in då och då.

Shapeshifting grandma.. vad är det här? Tja det är ju inte som om jag förvandlar mig till en varg vid fullmåne eller så även om det säkert skulle vara skoj. Vargar är fantastiska djur! Det började istället med att jag gav mig 17 på att gå ner till min ursprungliga vikt, med andra ord en viktnedgång på 20 kilo och det började bra. Jag startade ett instagramkonto med samma namn för att riktigt pusha mig själv, lade om kosten och började promenera. Kosten bestod inte av några bantningsrecept utan bara av att äta rätt. Jag gick ner 16 kilo på två och en halv månad, SUPERBRA! Och jag började ändra form.

I shifted my shapes 😁. Sen kom midsommar med god mat men det gick bra och det fortsatte att gå bra tills dess jag bytte ut en del av mitt arbete till mycket mer stillasittande och kilona började så smått smyga sig på med sämre kost och mindre rörelse, utan att jag märkte det förrän det var för sent och instagramkontot stannade av. Så nu måste jag nästan börja om från början igen och jag har siktet inställt på ”En Svensk Klassiker” men inte förrän nästa år då Vasaloppet firar 100 år, måste träna innan.. Jag får väl se om siktet grumlas, spricker och faller i bitar. I min strävan har jag i iallafall nu sprungit/lunkat 1 mil på min första ”tävling”. Tävlingen var ett samarbete mellan Vasaloppsarrangörerna i Mora och Strängnäs kommun. Hemma Vasan, tävlingen, lockade med att den välkända bågen vid målgången för Vasaloppet i Mora med texten ”I fäders spår, för framtids segrar” skulle monteras ner och transporteras till Strängnäs inför nationaldagsfirandet och tävlingsloppet. Det skedde också och jag passerade under den när jag gick i mål och jag kom inte sist.

För er som inte har ordning på historien så var det på domkyrkobacken i Strängnäs som vår landsfader den unge Gustaf Ericson af Vasa (Gustav Vasa) valdes till kung den 6 juni 1523. Detta skulle firas i Strängnäs med Vasaloppsbåge, besök av kungen, stadsministern, talmannen och landshövdingen. Stort pådrag med andra ord och allt förlöpte väl. Mer om Strängnäs och Gustav Vasa under kategorierna Stadsvandring och Vikinga Saga. Arbetet med min kommande kroppsförvandling kommer då och då att uppdateras under kategorin ”Shapeshifting grandma” Och här kommer också kategorin ”Min Magiska Kittel” in.

I Min Magiska Kittel kommer jag att dela med mig av mina och för min kropps välbefinnande kulinariska, rätter, bakverk och drycker men det kan också dyka upp andra ting – Kitteln är ju magisk.. 

Temadagar tycker jag är roligt även om jag har hört att en del tycker det är fånigt.. Jag roar mig iallafall med att lägga in något där då och då. Ibland är det något man kan inmundiga, ibland något att belysa. En sak som jag dock tycker är lite lustigt är att både min mor och far som är födda långt innan temadagar infördes är att den internationella kvinnodagen infaller den 8 mars samma datum då min far såg dagens ljus för första gången och den internationella mansdagen då min mor såg ljuset för första gången, det vill säga den 19 november. Kul!

Örtagumman älskar naturen och dess mysterier av örter, frukt, bär och vad man kan göra med dessa liksom jag gör. Här samlar jag och delar med mig av mina erfarenheter, kunskaper och vissa recept som jag själv använder mig av. Om du känner dig nyfiken på att prova på så är det fritt fram och du gör det på egen risk men vågar du?

Galleri. Att fotografera är något jag alltid gör. En gång ville jag mest av allt utbilda mig till fotograf men livet ville annorlunda, kanske är det inte försent än.. 

Fyndigt är en sida där jag lägger ut lite kuriosa och där man kanske kan fynda något. Om du är intresserad av att köpa så är det bara att fylla i en intresseanmälan nederst på sidan och skicka iväg. 

Allt är dock inte strikt indelat i kategorier eftersom många ämnen flätas in i varandra vilket gör att denna webbplats är ett Potpurri av innehåll.